dimarts, 5 d’abril de 2016

CASTELL de BOIXADORS

                                              Diumenge,  3  d'abril  2016 
     Pedagògic i fàcil itinerari circular realitzat pel terma de Sant Pere Sallavinera, on es troba el conjunt medieval del Castell de Boixadors, i l'Església de Sant Pere. El Castell documentat l'any 1.085, forma part del sistema de defensa de la Marca Hispànica.
  Originalment era una torra de vigia entorn de la qual cap els segles XIII - XIV,. Si van anar afegint diverses dependències. Cap a llevant es situa l'Església de Sant Pere - segle XI -.
   Aquesta caminada es recomanable fer-la el primer diumenge de mes. Ja que de :  11 a 14 h. Es pot gaudir d'una visita gratuïta i guiada pel seu interior.
  Com  anar-hi : ---  Monistrol,. Manresa,. Eix direcció a Lleida, sortida Sant Pere Sallavinera. Pressa la sortida continuem cap a La Sallavinera, i l'ndicador Aeròdrom, fins a la Cruïlla de l'Oratori, punt en el que deixem el cotxe.
  La  Ruta : ---  Aparcat l'auto al costat de l'Oratori. Marxem per el trencall de l'esquerra. ( El de la dreta, es per el que tornarem ). Andaregem per camí ample fins a situar-nos a tocar del Coll d'Arreu, al que hi podem atansar per gaudir de unes bones vistes. Cal controlar primer i a uns  30  metres abans d'arribar-hi, un corriol que marxa a la dreta amb clara baixada. Es pel que tenim que continuar. Un xic per sota el viarany guanya amplada, i circula planer. L'anèm seguint obviant petits desviaments. Passant el curiós Pi de L'Anyoc, cerquem la cruïlla del Castell al que arribem amb escassos minuts.--- Esmorzar i visita ---.
  La tornada la fem seguint les marques vermelles i blanques del GR, que ens guiant a la Capella de Sant Pere de Can Gironella. Santuari que acull la sorprenent..Ofrena/Prometença, d'una costella de Balena. Feta la obligatòria foto, retornem al camí principal par marxar a l'esquerra. Passem pel costat del Casal de Les Bassetes, i a poc desprès, arribem al lloc del que hem iniciat la sortida. =  9  Kms.
   FOTOS -- Columna de l'esquerra, cercar per ordre alfabètic :  CASTELL de BOIXADORS

1 comentari:

Blogger ha dit...

If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you have to watch this video
right away...

(VIDEO) Text Your Ex Back?