dilluns, 20 de maig de 2013

RUTA de les FONTS de OLESA

                                  Diumenge,  19  de  maig  2.013 

     Caminada matinal que ens porta a descobrir algunes de les fonts del terme de Olesa de Montserrat, tot fent un itinerari circular : 
     Olesa de Montserrat. Sortim de Les Planes " Piscina Municipal ", per seguir el camí que per la fondalada del Torrent de La Creu de Beca, ens porta fins a la primera font del nostre recorregut. La Font dels Rabassaires. Idíl·lic racó molt ben arrengat, que ens permet esmorzar amb tota comoditat. Refem la ruta. Al costat mateix d'aquesta trobem la Font de La Vall. Creuem el torrent i pugem a enllaçar amb la pista que flanqueja el Serrat del Puig del Tuimar, tot passant per la Font de la Roureda. Seguint costa amunt ens plantem en el Coll de les Espases, dit també de la Papelusa.
     Aquí cambiem de basant, baixant per la banda que dona a la Vall del Riu Llobregat, i arrelem el camí que bordoneja el Turó de la Plana d'en Bou, i ens permet visitar les Fonts de: Gavatxó, i de Sant Valentí, tot retornant-nos al punt de sortida, completant aquesta entretinguda volta circular. - 10 quilòmetres -.