dilluns, 20 de juny de 2011

RUTA de les COLÒNIES TÈXTILS del LLOBREGAT


Diumenge, 19 de juny 2.011

La ruta de les Colònies, es un recorregut lineal senyalat com a PR.C-144, que segueix el curs del riu Llobregat, visitant les colònies tèxtils que s'arreplegaven al llarg del seu trajecte, i que en el seu moment donaren vida i sostén a un munt de famílies que treballaven en aquest sector.
La ruta integra te una llargada de 32 quilometres amb inici a la Colònia Rosal i final a Balsareny. Nosaltres avui hem fet una part d'aquest PR. L'espai comprès entre Cal Rosal i Can Prat-Puig-reig amb un total de 11'5 quilometres.
Aquesta es una caminada molt agradable, apte per a tothom i del tot recomanable per fer en aquesta època del any en la que el riu baixa viu. El fet de passar per les diferents colònies, fa que es pugi organitzar un recorregut a mida. Doncs totes elles tenen accés a la carretera principal que uneix Cal Rosal amb Balsareny. Caldrà això sí, de disposar com a mínim de dos cotxes per fer el respectiu enllaç.
Tot seguit apuntem els punts de pas, per poder muntar el vostre itinerari personalitzat. = Cal Rosal, Km 0 - La Plana, Km 1'7 - Ametlla de Casserres, Km 2'7 - Gironell, Km 5 - Cal Bassacs, Km 7 - Viladomiu Vell, Km 7'6 - Viladomiu Nou, Km 8'5 - El Guixaró, Km 9'5 - Can Prat -Puig-reig, Km 11'5

Cap comentari: