dimecres, 8 de juliol de 2009

ASCENSIÓ AL PUIGMAL


D a t a .- 5 de Juliol

Pujada als 2.910 metres del Puigmal per la ruta circular clàssica per excel·lència d'aquesta vessant de la muntanya.
Des de Queralbs, recorrem els 11'300 Km. de pista forestal fins a Fontalba. Aquí deixem els cotxes per iniciar la ruta, encarant cap a La Dou i el Coll de Fontalba, 2.450 mtres. Remuntem els Cingles de Celsofragi, per empitar l'aresta dels Catalans que ens deixa al Portal dels Mugrons, 2.860 mtres, ubicat a un pas del cim del Puigmal, en el que destaca la nova creu. Temps de pujada = 2 hores 30 minuts.

La tornada la fem encarant la Vall de Finestrelles per la Coma de l'Enbut, Pla de Pastures, Les Esses ( torrent ), 2.350 mtres, Pla de l'Ortigà, bosc de les Coves, i Santuari de Nuria, 1.960 mtres. 1 hora 15 minuts. Petita aturada i represa de camí per fer la tercera part. Sortim per l'Ermita de Sant Gil, cap a la Creu d'en Riba, Coma de la Perdiu, Coma de Gombrèn, La Fita, Els Orriots, Torrent del Puigmal, surgència de La Dou i Fontalba = 1 hora 30 minuts -----Total sense aturades = 5 hores 15 minuts

1 comentari:

Unknown ha dit...

ké tal Quim!! Bonica i dura sortida la del diumenge passat. Ostia nen, no vaig veure la marmota! Bueno, haig de dir que vaig disfrutar molt suant, passant fred dalt del Puigmal, i anant ràpid per no mollar-nos, però el que necessito es algo més dur, encara tinc panxa!!! Bé Quim, ja en serio, molt maca i ja espero la propera. Ens veiem i molt bon treball.