dimarts, 27 de gener de 2009

RELLINARS - CASA DE L'OBAC - RELLINARSDATA .- 25 de gener de 2.009

Monistrol, ..... Rellinars, = 15 Km./ 20 mts. de cotxe

El punt escollit per l'inici d'aquesta senzilla i bonica ruta circular, es el Camp de Tir de Rellinars, lloc de fàcil accés amb ampli espai per dexar-hi els cotxes.
Aparcats, agafem el vial que baixa a la Font de Carlets, visible a peu de riera ; 10 minuts. Seguim la pista que travessa la riera i marxa de recta. Cruïlla, deixem el camí que tira per l'esquerra i pel que tornarem més tard, minvant per la dreta per tornar a creuar la riera, el traçat topara amb aquesta quatre cops més, atrevesan-la sense dificultat degut al poc caudal d'aigua que porta. Anem seguint la pista, en trobar un revolt força pronunciat cap a la dreta, la deixem per anar de front a la riera, remuntant aquesta propers a l'aigua per un evident camí. Metres guanyats l'itinerari es comensa a enfilar per un corriol que no presenta cap mena de dificultat i que ens dur a una pista, la tallem continuant amb la tònica de pujada; 1 h. 15 mts. Casa de L'Obac, centre d'informació del Parc. Tel. 938317300. Sala d'exposicións, audiovisual i serveis.- Bar restaurant La Pastora, tel.937844353.
Feta la corresponent aturada, i passat compte de l'esmorzar, reprenem la marxa per la ruta que mena a la Casa Vella de L'Obac. Tot caminant podem esplaiar-nos amb una esplèndida panoràmica del masis de Montserrat que es perfila a l'horitzo. Des de la Casa Vella, saltem cap el Pou de Glaç, bell i ben conservat, acompanyat per un plafó explicatiu. Perseverem per anar de mancada al Coll de Pals. Arribats al coll, deixem la pista per agafar un corriol que surt per la dreta en franca baixada, per sota la línia elèctrica, Per aquest flanc, les vistes també mereixent alguna foto, El Paller de Tot l'Any, La Roca Salvatge, Castellsapera.....en son un exemple. Costes avall el camí arrela amb una pista, anem perdent alçada fins a l'altura del Torrent de La Saiola, que seguim a l'esquerra. Metres retallats ens topem amb una cadena, traspassada un petit pal de ferro de color verd ens indica que estem a l'Avenc de La Saiola. Continuem per la pista, arribats a la part més baixa i enfront d'un camí que entra per l'esquerra, esta la Font de Trulls, unes senyals blaves a terra marcant l'entrada. Un cop vista, tornem a la vereda tirant de recta per creuar la riera i empalmar amb una pista principal que seguim a l'esquerra, i ens retorna a la Font de Carlets. D'aquí i per terreny ja conegut, arribem de nou al nostra punt de partida, el Camp de Tir de Rellinars. desprès de completar un circuit d'uns 10 Kms. de tranquil·la cursa, feta tirant llarg amb unes 3 hores de marxa.

Itinerari fotogràfic en el Rebost

Cap comentari: