dimarts, 25 de novembre de 2008

GIR A SANT MIQUEL DEL FAIDATA .- Diumenge, 23 de novembre de 2.008

La ruta que ens ocupa, es un plaent itinerari circular que transita per la Vall del Tenes. Espai que incita a ser recorregut tot buscant a cada pas la descoberta d'un racó de Catalunya que obra la porta al mon de la fantasía.

COM ARRIBAR-HI .- Monistrol, Terrassa, Ciutat Badia, entrar a l'autovia direcció Girona. Sortida Caldes de Montbui, a Caldes continuar cap a Sant Feliu de Codines, aquí prendre a la dreta la carretera que baixa a Riells del Fai. 67 Km. / 50 minuts.

DESCRIPCIÓ .- Riells del Fai. Arranquem de la parada del bus, petita plaça amb una font. Aquí mateix surt una pista - pal indicador -, que prenem de baixada en direcció a Can Jaume, deixem la masia a la dreta, encercolada i parral-lels a la riera arribem a la Font de la Pineda. El camí es bifurca, triem el de l'esquerra barrat amb una cadena. 15 minuts > 1 km. Riera de Tenes, la traspassem mantenint la pista, a pocs metres prenem un ramal a l'esquerra que ens du a una zona oberta, nova cruïlla, arrelem el camí que s'enfila per la dreta i que ens situa a les Roques Vermelles, fàcils de dis tingui pel color i les seves singulars formes. Les fites i unes senyals de color blau cel ens marquen el camí. Anem guanyant alçada, travessat el torrent pel Salt de Sant Miquel Xic, la ruta es redreça un pel fins a sortir a una pista. Som sota el mirador del Parc Usart. Perllonguem aquesta uns metres cap a la dreta, per amanyar un corriol que per l'esquerra ens puja al nucli del Parc. 1 h. 30 mts > 3 km 800 metres. Lloc ideal per esmorzar i gaudir de l'entorn; Font, taules, bancs, i una vista de la Vall des del Mirador. Sortim del Parc. Ara ens toca fer un curt troç d'esfalt que enfilem per la dreta. Tot just creuat un pont, prenem un sender a l'esquerra que puja per unes desgastades escales a copsar una arcada d'obra.Traspassat el torrent i unes ziga-zagues, apareix una pista amb marques de GR ( G.R-5 ), l'anxarpem cap a la dreta. a espai vencut cal estar atens, doncs en un moment donat el G.R. deixa la pista per endinsar-se en un corriol a la dreta que ens abocara als Cingles de Perer. 2 h. 30 mts > 7 km. Sotjat el perímetre, continuem l'excursió que en franca baixada ens porta a la carratera, que seguirem una estona fins a l'entrada de Sant Miquel del Fai. 3 h 20 mts > 10 km 600 metres. ~ Clicant d'amunt del nom ressaltat amb color verd, podreu glossar informació i imatges del Santuari ~ Aquí deixem el G.R. Travessem el Pont del Rossinyol per passar sota la Foradada, on podem contemplar el recinta de St. Miquel. Nosaltres pèro marxarem de recta per calçar un corriol - pal indicador - que primer per unes escales i subsegüent camí, ens baixa a cercar la Vall del Tenes. Atanyada la fondalada som a les cases de La Madella. 3 h. 45 mts > 12 km. Seguint pista enllà i amb vint minuts, fem de nou l'entrada a Riells de Fai cobrint un recorregut de 4 h. > 13 km 200 metres. Posant punt i final a aquest bonic i entretingut gir que recomanem a tothom de fer.