dimarts, 13 de març de 2012

SERRA de BUSA


Diumenge, 11 de març 2.012
Entretinguda, a la vegada que bonica i fàcil caminada, que ens porta a visitar punts emblemàtics de l'Altiplà de la Serra de Busa, Tals com El Capolatell, l'Ermita de Sant Cristòfol, i esplèndids miradors.
Com hi arribem : Monistrol, Manresa, Cardona, trencall a Navès, Besora, carretera forestal cap a Guilanya i Pla de Busa = 1 hora, 20 minuts de cotxe.
La volta : Coll del Grau de La Creu. Aparcats els vehicles, ens endinsem en el bosc per assolir el Mirador dels Cingles de La Creu- Taula d'orientació - Baixem cap el Pla de Busa en direcció a Ca l'Artiller. Abans d'arribar-hi, trenquem a l'esquerra per abastar l'Ermita de Sant Cristòfol - Esmorzar - Reprenem la caminada passant a frec de la Casa La Vila, i dirigir-nos al Mirador del Coll de Busa. Esplèndides vistes de l'embassament de la Llosa del Cavall, Santuari i Vall de Lord, Sant Llorenç de Morunys, Pedraforca,Port del Comte, Serra del Verd,......... . Des d'aquí ens arribem al Capolatell. Penyal separat del serrat, al que accedim per una passera de ferro. Feta la obligada visita. Retornem al Coll de Busa, per marxar cap el Sotabosc del Rial, i emprendre la darrere pujada cap el Cim de la Guàrdia, 1.449 metres. Vèrtex geodèsic, i torre de guaita forestal. Un cop hem gaudit de l'extens panorama, emprenem el suau descens cap el Coll del Grau de La Creu. Lloc del que hem iniciat aquesta sortida. Temps de marxa, aturades incloses. = 4 hores, 15 minuts.