dilluns, 14 de desembre del 2009

28e PESSEBRE D'ESPÈLEO


D A T A .-- 13 de desembre de 2.009




Compliment em aquesta 28e Edició de la col·locació del Pessebre d'Espèleo possessionan-lo en la Cova Balma de Masmuntanyá, situada en la sona dels Pallers.


RUTA.---} Anem amb els cotxes fins a l'area d'esplai de Can Maçana, lloc en el que aparquem els vehicles. Comencem la caminada pujant cap a Coll de Guirlo, sobrepassat aquest, prenem un corriol a la dreta que va en direcció a la regió d'agulles. Pas de La Portella, superem l'estret congost continuant el camí que presenta una clara baixada. Ultrapassat un revolt se'ns ofereix una imponderable estampa de les agulles i el refugi. Metres restats apareix una bifurcació a la dreta que prenem, deixant la ruta que porta al refugi, descendim pel camí del Torrent dels Cirerers fina a l'Era dels Pallers. Sota el morro que forma la crestallera que ubica la Roca de les Vuit, tenim la Cova de Masmuntanyá, lloc en el que dipositem el Pessebre d'enguany.


La Tornada la fem pujant pel Clot de l'Home Mort per tornar a Coll de Guirlo pel camí de la Cova Tapada i el megàlit de la Diablera. Arribats al coll, tan sols ens cal refer el primer tram del camí de pujada fins a tornar a Can Maçana. Tempos de marxa = 2 hores i escaig.


Imatges : Com sempre en el Rebost Fotogràfic.