dimarts, 10 de juny del 2008

GIR DE LES VINYES I VARIANT DEL CAMI EQUIPAT





Data .- Diumenge, 8 de juny de 2.008

Cursa circular amb sortida i arribada al Castell de Sant Martí Sarroca - Alt Penedès.

Aproximació amb auto : Monistrol, Vilafranca del Penedès, Sant Martí Sarroca ( Castell ). 62 km./ 1 hora

Itinerari : Sortim del Castell a frec de l'església per unes escales que ens porten a la ctra., per entroncar amb un carrer ( Rest. Recolons ), que ens baixa al fonts del torrent,el qual seguim cap a la dreta passant per la Font de la Salud. Travessem una passera de fusta per trencar després a l'esquerra per un gual que traspassa el torrent, guanyant alçada per un camí formigonat en el seu inici ( senyals grogues ) . Quant durem aproximadament uns 35 minuts de camí, cal estar atens a un corriol ( fletxa de color groc ), que per l'esquerra inicia una baixada. El prenem, es l'entrada a la variant del tram equipat.
Aquest es un tros de camí que flanqueja la sona de les balmes de Sarroca i que hem pogut observar des del Castell abans d'estrenar el trajecte.
El timbarro esta abillat de cordes i cadenes per facilitar alguns passos que en cap moment presentant dificultat. Metamorfosant-se amb una tirada desigual i entretinguda. Superat aquest resquitx cerquem de nou la pista que circula uns metres més amunt, tot seguin-la de pujada, ultrapassada una bassa d'aigua, apareix una cruïlla, tirem a la dreta, sumats 10 minuts nova cruïlla amb un hidrat d'aigua, anem a la dreta seguint de recta, 10 minuts més i nou encreuament també amb hidrat,gir a la dreta,sumem 10 minuts més sortint a una pista principal que enxampem de baixada, traspassat un pont ens plantem a Can Vallès, fàcil de identificar per la seva arquitectònica xemeneia.
Continuem fent via, a poc i a la dreta cartell indicatiu a L'Ermita de Sant Joan de Lledó, ens i orientem, un cop superada, restant uns 20 minuts més da marxa, i fem cap de nou al Castell de Sant Martí Sarroca després de vènce uns 11 km. i 3 hores de caminada - Parades no incloses -
PODEU FER UN SEGUIMENT VISUAL DE L'ITINERARI ACCEDINT AL REBOST DE
FOTOS - Gir per Sant Martí Sarroca -

1 comentari:

jordi cerdanya ha dit...

Hola, veig que per fi vau poder fer la sortida. El paisatge es maco de veure i no se si la cova de les fotos era molt o poc profunda. Record per a la gent de part meva